Aziz menjao i pol i lični opis: Sve o kontroverznom balkanskom folkeru od ženidbe sa muškarcem do bebe sa drugaricom

Vasil Trojanov Bojanov, poznatiji kao Azis, bugarski pevač pop-folk i čalga muzike, od početka svoje karijere je prolazio kroz brojne transformacije, te se predstavljao javnosti kao trans muškarac, ali i kao gej.

Vremenom se situacija promenila, te je svoje ženstveno izdanje zamenio potpuno muževnim izgledom. Azis nikada nije krio svoje seksualno opredeljenje i javno je pokazivao svoje emotivne partnere. Pre skoro 15 godina stupio je u vezu sa Nikijem Kitaecom, a u oktobru 2006. godine su se i venčali.

Njihov brak nije bio legalan, jer bugarski zakoni ne podržavaju istopolne brakove – ali dvojicu muškaraca to nije sprečilo da nastave zajednički život kao i mnogi drugi LGBTIQ+ partneri koji žive bez zvaničnog papira da su u braku ili zajednici.

Za vreme trajanja njihovog braka, zajedno su bili u tamošnjem „Velikom Bratu“. Nakon što su se „razveli“ svako je krenuo svojim putem i od tada nisu ostali ni u kakvom kontaktu – kako tvrde tamošnji mediji.

Azis se posvetio svojoj ćerki Raji koju je dobio 2007. godine sa najboljom drugaricom Galom, a Niki se oženio Azisovom koleginicom Violetom sa kojom ima dete. Bugarski folker je u maju ove ponovo dobio dete, i to sina.

„Postati otac, po drugi put, i to u 44 godini je blagoslov“, napisao je on na Instagramu.

Azis je srpkoj javnosti poznat i po tome što je snimio pesmu sa Jelenom Karleušom.

Izvor: Nova.rs