40 GODINA BLISTAVE KARIJERE: Dragana Mirković koncertima u Beogradu zasluženo na estradnom tronu! (VIDEO)

Iako je već duže vremena na turneji kojom obeležava 40 godina svoje blistave karijere, u sklopu koje je obišla mnoge gradove u regionu i svetu – jer čitava godina je njena jubilarna, Dragana Mirković je spektakularnim koncertom u Beogradu oborila rekord Štark arene u poseti, ali i postavila nove standarde kada su specijalni efekti u pitanju, korišćenje novih tehnologija i mnogo čega drugog…

Draganin hologram dočekivao posetioce koncerta u Areni

Na samom početku, sve ljude koji su preuzeli specijalne epove (App), sačekala je Dragana koja im je direktno sa krova Arene slala poljupce, da bi potom sam početak koncerta bio još veličanstveniji.

Naime, nakon dirljivog govora kojim se obratila fanovima i zahvalila za 40 godina podrške, Dragana visoka deset metara izašla je iz ogromnog led ekrana, da bi se potom pojavila u prirodnoj veličini “glavom i bradom” na bini kada je publika dočekala ovacijama, aplauzom i usklicima njenog imena.

Trijumf humanosti – Dragana veća i od svog holograma

Dragana je još jednom pokazala koliko srce ima podsetivši publiku u Areni da čitava njena turneja ima humanitarni karakter i da će svi kocerti u Srbiji biti odrađeni u saradnji sa udruženjem „Srbi za Srbe“ koje će sva prikupljena sredstva usmeriti ka onima kojima je pomoć najpotrebnija, dok će u regionu takođe prikupljena sredstva sa njenih koncerata u saradni sa tamošnjim humanitarnim organizacijama, takođe biti dodeljena u humanitarnu pomoć.

Na koncertu Dragana odala počast preminulim kolegama, glumcima, sportistima…

Uz prve taktove pesme „O da li znaš“, na videobimu iza Dragane počele su da se nižu fotografije javnih ličnosti iz sveta muzike, glume i sporta koje su nas napustile tokom godina a bile su i ostale miljenici publike. Emotivni naboj u Areni se osećao dok su se smenjivali slike Šabana Šaulića, Sinana Sakića, Bate Živojinovića, Predraga Živkovića Tozovca, Ksenije Pajčin, Milene Dravić, Dragana Nikolića, Siniše Mihajlovića, Tošeta Proeskog, Nebojše Glogovca, Žarka Lauševića i mnogih drugih…

Cela dvorana je bila dirnuta Draganinom emocijom koja se kristalno jasno osećala u njenom glasu i slikama koje su se smenjivale iza nje, a kako je to izgledalo pogledajte u videu ispod teksta.

Specijalni gosti i drage kolege

Prvog dana Arene, prvi gost na Draganinom koncertu bila je Zorica Brunclik koji je na binu izašla sa svojim suprugom, poznatim harmonikašem Kemišom Aranđelovićem. Nakon Zorice, Dragani se na bini pridružila Sandra Rešić, ćerka pokojnog pevača Nina Rešića sa kojim je Dragana svojevremeno snimila duetsku pesmu “Divlja devojka”, a koju je ovog puta otpevala sa Sandrom.

Iznenađenje za sve prisutne je bilo kada se na bini pojavio trenutno najpupularniji glumac među pevačima – Husein Husa Alijević, koji tumači lik Džeja Ramadanovskog u filmu “Nedelja” i zajedno sa Draganom otpevao njihov nekada ogroman hit “Samo jedan sat”.

Inače, mnogobrojne kolege su došle na Draganin koncert u Štark Arenu i time joj pokazale svoju naklonost, a među njima najglasnija u podršci i najveselija u svojoj loži bila Jelena Karleuša.

Drugog dana koncerta, Draganini gosti su bili Mira Škorić i Željko Šašić, sa kojim je Dragana otpevala zajednicku pesmu “Oči pune tuge”.

Oborila spopstveni rekord u pevanju!

Deset godina je trebalo da se obori rekord u dužini trajanja koncerta u beogradskoj areni, a na drugom koncertu Dragana Mirković je uspela u tome, pobedivši sopstveni rekord. Naime, na drugom spektaklu u najvećoj dvorani na Balkanu, regionalna folk zvezda uspela je da nadmaši samu sebe, nastupom koji je trajao preko četiri i po sata.

Turnejom „Do poslednjeg daha“ nastavlja se proslava velikog jubileja

Dragana Mirković koncertima u Beogradu nije završila proslavu svog velikog jubileja, već nastavlja svoju turneju koja nosi naziv „Do poslednjeg daha“ širom regiona i Zapadne Evrope – a imajući u vidu sve ono što je pokazala i dala publici u Beogradu – jasno je da je ovo njena godina i da je u jubilarnoj 40-oj Dragana zauzela svoje zasluženo mesto na estradnom tronu.

A evo šta je Dragana rekla na konferenciji za štampu nakon oba koncerta u Beogradu:

Jelena Karleuša je imala šta da kaže:

„Dragana Mirković, legendarni pevač i umetnik koji 40 godina vlada jugistočnom Evropom, žena kojoj su sva vrata otvorena, koja miri narode Balkana, briše granice i ujedinjuje u pesmama, humanista koji je dao milione za pomoć ljudima u nevolji bez obzira na veru i nacionalnost, prava SRPSKA MAJKA koja je proslavila Srbiju onako kako je to malo ko uspeo u srpskoj muzici! Nežna i emotivna duša koja se u životu napatila, borila protiv nepravde i zla onih kojima je ljubav naroda prema njoj smetala i koja je pomogla meni kao detetu da stanem na noge. Ona je žena sa kojom se ja ne vidjam svaki dan, naprotiv, vidjamo se veoma retko ali je sela na prvi avion i došla da bude uz mene kad mi je umrla majka, kad sam se od muke i problema ošišala do glave, branila kad su me napadali, volela kad su me mrzeli, razumela kad drugi nisu mogli, hvalila kad niko nije i videla iza moje maske… Njeno ime će zauvek sijati u našim tmurnim vremenima jer je ispisano zlatnim slovima! Čestitam na još jednom velikom uspehu, na prvih 40 godina karijere i da nam zauvek budeš okružena milionima fanova koji prepoznaju andjela u tebi! Zagrli svoju decu i slavi jer si uspela ono najteže a to je da ostaneš čistog srca… O, O DA, voli te tvoj prijatelj“.

Tekst: Svet Dijaspore/Svetlana Nenadović Glušac