10 događaja koja je Baba Vanga „videla“ za 2024. godinu

Baba Vanga imala je „vizije“ i za 2024. godinu. Mediji su radili na „dešifriranju“ njenih predviđanja i ona bi, ukoliko se obistine, donele velike promene. Baba Vanga, bugarska proročica, postala je legenda zbog njenih neverovatnih predviđanja.
Rođena je 1911. godine u skromnom bugarskom selu. Uprkos tome, ili upravo zbog toga, što je izgubila vid u tornadu kada je imala 12 godina, razvila je neverovatnu sposobnost da predviđa budućnost.
Mnogi su je uporedili sa Nostradamusom i nazvali je “Nostradamusom Balkana”. Među njenim najpoznatijim predviđanjima su uspon ISIS-a, teroristički napad na Svetski trgovački centar i Brexit. Čak i nakon njene smrti 1996. godine, njena predviđanja i dalje izazivaju interesovanje i radoznalost. Baba Vanga 2024 je zbirka njenih predviđanja za 2024, piše Citymagazine.si.  

Rezime predviđanja za 2024:

U 2024. godini, prema predviđanjima legendarne bugarske vidovnjakinje Babe Vange, svet će svedočiti mnogim revolucionarnim događajima. Možemo očekivati revolucionarna otkrića u kvantnom računarstvu koja će imati veliki uticaj na tehnološki sektor. Dok će se globalna ekonomija suočiti s krizom velikih razmera, sajber napadi će postati češći i intenzivniji. Medicinska nauka će napraviti velike pomake, dok će klimatska kriza uzrokovati katastrofalne vremenske pojave. Navodi se da će ove godine biti otkriven i čudotvorni lek za rak. Politička atmosfera će biti napeta, jer će biti pokušaja atentata na ruskog predsednika Putina i terorističkih napada u Evropi. Donald Trump će se možda vratiti kao predsednik, ali će s njim biti povezana misteriozna bolest. Evropska ekonomija će biti na ivici kolapsa, dok će “moćni zmaj” zavladati planetom. I koliko god to izgledalo nevjerovatno, očekuje se da će čovječanstvo uspostaviti kontakt sa vanzemaljcima u naredna dva veka. Prvi kontakt bi se trebao dogoditi 2024. godine.

Foto: Freepik.com/Wikipedia

Najpoznatija predviđanja Babe Vange

Baba Vanga, poznata i kao “baka Vanga”, bila je bugarska mističarka i travarka koja je postala poznata po svojim navodnim moćima vidovitosti i proročanstva. Iako slepa od ranog detinjstva, bila je široko poznata u istočnoj Evropi kasnih 1970-ih i 1980-ih. Neka od njenih najpoznatijih predviđanja koja joj pripisuju njeni sledbenici uključuju:

Drugi svjetski rat: Predvidela je izbijanje i tok Drugog svetskog rata.
Raspad Sovjetskog Saveza, Čehoslovačke i Jugoslavije: Predvidela je raspad ovih zemalja.
Černobilska nesreća: Predvidjela je katastrofalnu nuklearnu nesreću u Černobilu.
Smrt Staljina i cara Borisa III: Ona je tačno predvidela datume njihove smrti.

Potonuće ruske podmornice Kursk: Ona je predvidela ovu tragediju.
Smrt princeze Dajane: Predvidjela je njenu smrt pre stvarnog događaja.
Zemljotres u severnoj Bugarskoj 1985.: Predvidela je ovaj prirodni fenomen.
Napadi 11. septembra: Navodno je predvidela terorističke napade na Svetski trgovački centar.
Cunami 2004: Predvidela je ovu katastrofu.

Izbor Afroamerikanke za 44. predsednika Sjedinjenih Država: Ovo je bilo jedno od njenih predviđanja.

Vanga je umrla 1996. godine, ali njena predviđanja i ličnost i dalje su popularni u nekim delovima jugoistočne Evrope, posebno u Bugarskoj i Severnoj Makedoniji, kao i delovima istočne Evrope, posebno u Rusiji.

Izvor: N1info.ba