ZBOGOM „SKINNY JEANS“: 5 modela farmerica koje će uskoro zameniti uske krojeve

Nekad slavne uske farmerice polako padaju u zaborav. Mladi se danas sve češće okreću komotnijim modelima pa se predviđa da će ovih pet modela pantalona ubrzo zameniti uske krojeve

Stilovi i trendovi dolaze i prolaze. Još pre više od dvadeset godina počeli smo da eksperimentišemo sa uskim farmericama. Nosile su se farmerice niskog struka, a „skinny jeans“ ubrzo se proširio i među muškarcima, premda to danas mnogi smatraju jednim od najgorih muških trendova.

Uske farmerice je 2010-ih imala gotovo svaka žena u garderoberu. Ali, čini se da je uskim krojevima pantalona ‚odzvonilo‘ – barem ako pitate nove generacije. Čini se da će ove sezone dominirati komotniji, širi krojevi za koje verovatno ne bi ni pomislili da ih možete nositi na posao.

Foto credit: aimeesong/Instagram

Kargo pantalone

Duga je istorija kargo pantalona. Isprva su se povezivale uz vojničku uniformu, a onda su 80-ih godina prošlog veka lagano ulazile u garderobu ljubitelja kampovanja i planinarenja. Džepovi sa strane praktični su tokom aktivnosti na otvorenom. Ovo je trenutno omiljeni odevni predmet većine muškaraca i žena.

Foto credit: Pexels.com

Farmerice sa širokim nogavicama

Ako vas je nekad nerviralo navlačenje uskih nogavica, sada slobodno možete da se opustite, jer su farmerice sa širokim nogavicama aktuelni trend. Možete da birate modele farmerica sa visokim strukom, te ih možete kombinovati sa uskim majicama.

Foto credit: streetstylegallery___/Instagram


Pantalone s metalik efektom

Ovakvi modeli se uvek ističu. Retro su i za njih je potrebno da imate malo hrabrosti, a neki ih smatraju dostojnom zamenom za „skinny jeans“. Metalik dizajn popularan je na noktima i torbicama, pa zašto ga ne bismo primeili i na odevne komade. Krenite od tamnijih metalik modela, pa vidite kako vam stoje. Sigurno je da će osvežiti svaku kombinaciju.

Foto credit: sofiarichiegrainge/Instagram

Pantalone u stilu pidžame

Udobnost pre svega? Ono što bi neki nosili isključivo u svom dnevnom boravku, drugi bez problema nose u školu, na fakultet ili na posao. Ležerne pantalone u stilu pidžame još su jedan novi trend koji prihvataju mladi. Verovatno ih biraju zbog zanimljivih dezena i ludih boja.

Foto credit: emilisindlev/Instagram

„Baggy farmerice“ (i sve pantalone iz muške garderobe)

U modi se brišu granice pa bi se ove sezone mogle nositi pantalone inspirisane muškom modom. Krem boja i materijali koje smo donedavno povezivali s muškom garderobom, prelivaju se i u ženske ormare. Samo da je udobno. U zadnje vreme izrazito su popularne ‚baggy farmerice‘. Više se ne nose uz uske majice nego se kombinuju uz predimenzionirane bluze, košulje, ali i gornje delove trenerke. Rado ih nose žene različite građe, a korene vuku još iz osamdesetih.

Izvor: Žena.hr/B92.net