Snima se druga sezona serije Squid Game – donosimo vam zasad poznate detalje (VIDEO)

Ove nedelje zvanično je najavljena druga sezona serije Squid Game, koja bi trebala biti emitovana tek u 2023. ili 2024. godini.

Koreanska serija, koja je premijerno prikazana u septembru prošle godine, pratila je grupu siromašnih civila koji se bore za život u smrtonosnom takmičenju kako bi osvojili dovoljno novca za otplatu dugova.

Mesec dana nakon objavljivanja, Squid Game postala je najgledanija serija na platformi i oborila je rekorde postavši prva serija na stranom jeziku i prva koreanska serija koja je bila nominovana za nagradu SAG.

Tvorac serije Hwang Dong-Hyuk je rekao za „Variety“ i „The Hollywood Reporter“ da nije previše zainteresovan za snimanje druge sezone hit serije, tvrdeći da je zbog stresa snimanja prve sezone izgubio šest zuba.

Međutim, u novembru je u intervjuu za „AP Entertainment“ potvrdio da je u „procesu planiranja“ druge sezone rekavši: „Ne ostavljate nam izbora.“

Evo šta se do sad sve zna o novoj sezoni Squid Gamea, koji mnogi s nestrpljenjem očekuju.

Protagonist Seong Gi-hun (Lee Jung-jae) pojaviće se u drugoj sezoni

Nakon što je pobedio u takmičenju smrti po cenu života svog prijatelja Cho Sang-wooa, Gi-hun je pao u depresiju. Na kraju finala, Gi-hun je suočen s odlukom da nastavi sa svojim životom i bude sa svojom kćerkom ili jednom zauvijek zaustavi smrtonosnu igru. Čini se da je izabrao ovo drugo.

U izjavi objavljenoj u nedjelju, tvorac „Squid Gamea“ Hwang potvrdio je da će se Gi-hun vratiti u drugoj sezoni. Iako opseg njegove uloge u drugoj sezoni nije razjašnjen, verovatno će se boriti protiv ljudi zaduženih za takmičenje.

Dva negativca iz prve sezone takođe će se vratiti u drugoj sezoni

Hwang je potvrdio da će se glavni negativac vratiti u drugoj sezoni i da bi se „čovek u odelu s ddakjijem“ takođe mogao pojaviti. Oba lika bili su negativci koji su bili deo tajne organizacije koja je vodila smrtonosno takmičenje.

Jeziva lutka-ubica ima dečka?

Hwang nije otkrio mnogo o zapletu druge sezone, ali je napisao: „Upoznaćete se i sa Young-heeinim dečkom, Cheol-suom.“

Young-hee je naziv jezive divovske lutke robota, bazirane na pravoj statui korišćenoj u igri „Crveno svetlo, zeleno svetlo“ u prvoj epizodi prve sezone.

Young-hee i Cheol-su bili su dobro poznati likovi iz starih južnokorejskih udžbenika, često prikazani kao najbolji prijatelji. To bi moglo značiti da će serija imati još jednu smrtonosnu igru koja uključuje divovsku, jezivu lutku.

Ostali glumci iz prve sezone mogli bi ponoviti svoje uloge u drugoj sezoni

Hwang je rekao da će „pokušati učiniti nešto“ kako bi vratio glumce koji su glumili likove koji su umrli tijekom prve sezone.

Druga sezona možda nije kraj priče

Navodno se pregovara i o trećoj sezoni serije. “Netflix” nije potvrdio da su navodi točni, no tvorac serije potvrdio je da bi se druga sezona mogla završiti otvoreno kako bi se omogućio prostor za više priča u budućnosti.

Izvor: Index.hr