SARAJEVO I JA SE VOLIMO, VIDIMO SE: Oglasio se Toni Cetinski zbog pobune i nacionalističkih komentara jer nastupa povodom 40. godišnjice Zimskih olimpijskih igara

Pevač Toni Cetinski nastupiće na obeležavanju 40. godišnjice Zimskih olimpijskih igara, održanih 1984. godine u Sarajevu, što je izazvalo negodovanja.

Brojne javne ličnosti, ali i građani Sarajeva, izrazili su negodovanje zbog njegovog nastupa, a među prvima je bio kompozitor Vlado Podany.

Odvratno!!!! 40 godina od Olimpijade, a vi dovlačite nekoga ko nije iz Sarajeva, Bosne i Hercegovine… Toni je super, vrhunski izvođač, ali što volite da se uvlačite u gu*ove svima van granica naše zemlje… sram da vas bude… ‘Ugasili‘ ste nam umetnike, kulturu, sreću … i uvozite je da bi opravdali vaše ‘uloge‘ u tome… Zato napuštam Sarajevo i BiH… s ‘vama‘ ne želim da delim ni vazduh“, napisao je Podany, a sada se oglasio i pevač:

Dva dana dobijam bezbroj poruka podrške pravih Sarajlija i ljudi koji nisu zatrovani senzacijama i negativlukom. Pevam isključivo o ljubavi bez ikakvih podela i predrasuda i tako će ostati dok sam živ. Jednakim žarom i poštovanjem prema publici. Bilo to u Sarajevu, Zagrebu, Puli, Splitu, Banja Luci, Beogradu, Skoplju, Novom Sadu, Budvi, Cetinju ili Podgorici ili Ljubljani. Svugde jednako uživamo. Pripremam iznenađenje za 10. februar i siguran sam da će biti koncert za pamćenje. Sarajevo i ja se volimo i niko svojim piskaranjem to ne može razbiti. Vidimo se – rekao je Toni i dodao da je tako na kompletnom prostoru bivše Jugoslavije i da ljubav niko ne može razbiti.

Izvor: Alo.rs