RODITELJI SU ME OSTAVILI I GRADILI KARIJERE, BAKA MI JE ZAMENILA MAJKU: Ćerka Goce Božinovske kroz suze ispričala detalje o teškom odrastanju (VIDEO)

Jelena Vučković, ćerka Goce Božinovske i kompozitora Radeta Vučkovića, otkrila je nepoznate detalje iz svog detinjstva.

Jelena je ispričala da je nju odgajila baka, koju smatra svojom majkom. Dotakla se i traumatičnog događaja u detinjstvu, a kako kaže, roditeljima je oprostila.

Sve ono teško što je prošla, napravilo ju je danas onakvom osobom kakva jeste, a naročito je osetljiva na malu decu.

Ne samo što sam ćerka Goce Božinovske, nekako sam se trudila kroz život. Borim se sama, izborila sam se, našla sam neko mesto pod ovim nebom.

Jelena je odrasla u selu nadomak Kraljeva.

Baka mi mnogo nedostaje, ona je mene od tri meseca podigla, nisam živela sa svojim roditeljima, od 15. godine sam se preselila u Beograd. Teško mi je da pričam o njoj, ona mi je bila sve. Kad je ona umrla u meni je nestalo sve. Napravila je od mene čoveka. Ko zna šta bi bilo sa mnom, ona je bila jedina u mom životu. Naravno bili su i mama i tata, tu, al mama je bila mnogo mlada, putovala je u to vreme, ja joj ne zameram – rekla je Jelena, pa dodala:

To je ostavilo veliki trag, ali kako godine prolaze, kako sam ja i starija, imam svoj život, svoju porodicu, dom, izgradila sam neku svoju ličnost. Oprostila ljudima. Neke stvari duboko u sebi čuvam.

Teško detinjstvo me je naučilo time da mogu da prepoznam kad je nešto dobro i kad je nešto loše, imam to u sebi. Vremenom sam ojačala. Slaba sam na malu decu, jer sam ja tako odrastala tako me baka učila, uvek prepoznam tu neku napuštenu, tužnu decu, uvek pomognem. Vidim tu malu mene, koja je imala dosta i loših trenutaka i lepih sa bakom. Ali imala sam ja dosta traumatičnih iskustava, mogu roman da napišem.

Jelena je prošla kroz niz teških situacija, a najteži osećaj je onaj što nije imala zaštitu.

Najbolnije mi je to što mi je jako nedostajala majka. Ja sam imala sreću što me je odgajila jedna divna žena, ona je u stvari moja majka. Teško mi je bilo i prihvatanje mojih roditelja. Čini mi se da me i danas ne razumeju. Roditelji su gradili svoje karijere, napravili svoje nove porodice. Baka mi je govorila: Pogledaj gore u avion, tu je mama, sad će da ti baci bombone“. Majka me je posećivala, bila je deo mog života, ali ne toliko koliko mi je nedostajala. Kad su praznici, rođendani, kad su priredbe u školi. Ne žalim ja sebe, ali falile su te neke stvari i dan danas fale.

Roditelji to ne mogu da razumeju. Znaš ono: „Ostavio sam te kod svog roditelja i ti si tu sigurna, šta ti je falilo, imali si tu sve“, sad su tu neke dublje stvari koje ja kad bih iznela ne bi se dobro završilo. Bilo je dana kad mi je bila potrebna zaštita. Bilo je situacija, sada bih znala šta je bilo potrebno da u radim, al kao dete, nisam imala kome da se obratim. Imala sam strah, ako kažem za tu osobu da mi je nešto učinila. Nisu te situacije bile nimalo dobre. Deci bih rekla da se ničega ne plaše, ako doživljavaju neka maltretiranja, traume, da se obrate psihologu školskom, da razgovaraju sa učiteljima, da kažu osobi kojoj veruju. Ali oni su mali, kao što sam i ja bila mala, mala deca se plaše i neshvaćena su i to sve vuče svoje.

Pevačica je otkrila i da je detinjstvo bilo teško u mnogim segmetnima, kao i da se još uvek posle toliko vremena oporavlja od svega.

– Onda je tu bilo dosta suza, straha, bežanja. Bila sam mala. Baka me je uvek štitila, dolazila je da me sačeka ispred škole. Imala sam 4 kilometra da idem peške, još nije bilo autobusa u to vreme. Tek smo u osmom razredu dobili neki bus. Ja sam živela na selu, iako sam rođena u Beogradu, jer sam igrom slučaja odvedena. I eto, dosta se pešačilo, išlo se i starija deca su me uvek zadirkivala kao bakino unuče. Bilo je tu svega – ispričala je pevačica.

Jelena je priznala i da se osećala odbačeno tokom detinjstva.

– Pa kako da se ne osetiš odbačeno? Šta je tad mogla jedna žena od tad 50 godina da mi pomogne. Sve što je bilo u njenoj moći. Jer i ona je bila nemoćna kao žena, tu nije bilo muške ruke da se nekome požališ, da ti neko pomogne. Jedina me je ona branila. Moja baka. Od svega – rekla je Jelena i dodala:

Svega je tu bilo, prolazi me. Dosta je tuge, ja sam oprostila, a da li sam zaboravila…

Pevačica je priznala i da joj nedostaje roditeljska ljubav i vreme koje bi provela sa svojim ocem.

– Volela bih da više vremena provodim sa svojim tatom. Malo mi nedostaje moj tata koji je težak, a malo sam i ja nasledila tu težinu na njega, jer geni su čudo. Iako sam odrastala van svega toga i van njegovog života i danas kad se nađemo vidim dosta toga sličnog. Ali on nikad ne može da razume neke stvari, muško je – zaključila je Jelena.

Izvor: Blic.rs/grand.nova.rs