Pažnja – važna informacija:  Ministarstvo za zaštitu klime Austrije vam plaća -50% za popravku svih elektro uređaja (LINK)

 „Bečki vaučer za popravku“ koji je uspešno uveden 2020. godine u Beču, iznova je aktuelan, a čitava akcija predstavlja nacionalnu inicijativu koju je pokrenulo Ministarstvo za zaštitu klime, životne sredine, energetike, inovacije i tehnologije Austrije.

Potražnja za popravkama je tada premašila sva očekivanja, te je u Beču preuzeto više od 10.000 vaučera u roku od samo nekoliko nedelja od pokretanja kampanje, što je dovelo do povećanja finansiranja ove kampanje u 2021. godini, da bi za 2022. prešla prvobitno predviđeni budžet.

Naime, Savezna Vlada Austrije je u saradnji sa Evropskom Unijom povećala budžet za do kraja 2023. godine iz fonda „Next Generation EU“ na 60 miliona evra, a do kraja 2026. odobreno je u ovu svrhu čak 130 miliona evra.

Cilj inicijative je da se popravka fukcionalnih objekata učini atraktivna potrošačima i da se na taj način izbegne kupovia novih uređaja.

Vaučer za popravku se može iskoristiti za popravku svih elektro uređaja u velikom broju kompanija, a on iznosi do 200 evra po uređaju.

Bez birokratije i bez dosadnih aplikacija, iznos finasiranja se odmah oduzima od ukupne fakture.

Akcija koju prati slogan „Popravljati umesto kupovati novo“ vredan je doprinos životnoj sredini, zaštiti klime, lokalnoj ekonomiji, a ne treba zaboraviti da predstavlja i bitnu pomoć kućnom budžetu u ovim teškim vremenima.

„Popravka jača regionalne ekonomske cikluse, podržava mala i velika preduzeća, obezbeđuje poslove i promoviše svest o načinu života koji štedi resurse” – rekao je gradonačelnik Beča Michael Ludwig.

Vaučeri se nalaze na sajtu Ministarstva „Bundesministerium für Klimaschutz, Umwelt, Energie, Mobilität, Innovation und Technologie“ a portal Svet Dijapore vam olakšava kako da dođete jednim klikom dođete do svog vaučera – pratite link: Für Privatpersonen | Reparaturbonus

Tekst: Svetlana Nenadović