Najurednija žena na svetu zaradila milione pokazujući kako to radi: Mari Kondo odustala i ne čisti više kuću! (VIDEO)

Iskustvo Mari Kondo dele sve majke.

„Najurednija žena na svetu“ Mari Kondo (Marie Kondo) je priznala da je odustala od održavanja urednosti svog doma nakon troje dece, rekavši da jo je važnije da provodi vreme sa svojom porodicom.

Kondo (38) je zaradila milione na svom urednom načinu života. Prodala je 13 miliona primeraka svoje prve knjige, imala je svoju Netfliks emisiju, što joj je donelo bogatstvo od oko 7 miliona dolara.

Ali nakon što je rodila treće dete, shvatila je da jednostavno nema dovoljno vremena da stalno čisti kuću.

„Do sada sam bila profesionalna spremačica, tako da sam davala sve od sebe da svoj dom uvek održavam urednim“, rekla je ona na jednom događaju, prenosi Vašington post.

Foto: Netflix / Everett / Profimedia

„Odustala sam od toga, što je dobro za mene. Sada shvatam da mi je važno da uživam u druženju sa decom kod kuće“, dodala je.

Kondo je rodila treće dete, sina, 2021. godine, a ima još dve devojčice sa suprugom Takumijem Kavaharom, za koga se udala 2012.

„Moj dom je neuredan, ali način na koji provodim vreme je pravi način za mene u ovom trenutku, u ovoj fazi mog života“, rekla je.

Njen novi način života joj donosi radost – što je bio ključni kriterijum za sređivanje životnog prostora.

Poslednja knjiga Mari Kondo objašnjava kuraši – japanski koncept koji se otprilike prevodi kao ‘idealan način da provodimo vreme.’ Fokusira se na organizovanje vremena, a ne prostora.

Mari i njen suprug sada planiraju porodično vreme i pronalaze male aktivnosti koje im izazivaju radost, kao što je paljenje tamjana i ispijanje šolje čaja ujutru.

Izvor: Nova.rs/Zadovoljna