Modni dizajner Tom Ford prodao svoj brend za 2,8 milijarde dolara

Popularni modni dizajner Tom Ford čiji je brend stvar prestiža, kako kad su  komadi garderobe u pitanju, tako i kada je reč o parfemima i kozmetici uopšte.

Tim pre čudi informacija, koja je kao bomba odjeknula u modnom svetu, da je Tom Ford prodao svoju kompaniju kozmetičkom gigantu “Estee Lauder”.

Foto: Tom Ford Brands

U planu je da će prodaja Tom Ford Brands-a biti okončana u prvoj polovini sledeće godine, dok će ugovor u potpunosti integrisati Tomovu kompaniju, koji već ima ostvareno partnerstvo sa kozmetičkim gigantom za negu kože, u portfolio “Estee Lauder”.

Manje je poznato das u ove dve kompanije poslovni partneri već 15 godina, te da su zajedno lansirali “Tom Ford Beauty”, sad već davne 2006. godine.

Prodajom svoje kompanije čiji je većinski vlasnik bio Tom Ford sa 64 %, procenjuje se da će dizajner dobiti više od milijardu dolara u kešu.

Foto: Tim Fords Parfums

Modni mag je vlasnik i luksuznih kuća u Los Anđelesu i Njujorku, čija vrednost, kako tvrde eksperti za nekretnine dostiže 65 miliona dolara.

Da ovom prodajom Tom Ford ne prestaje odmah sa radom, govori i podatak da će ulogu kreativnog direktora obavljati do kraja 2023. godine, kao i da će dosadašnji predsednik Ford Brends-a  Domeniko De Sole ostati na poziciji konsulatanta, takođe do kraja naredne godine.

Foto: Tom Ford Brands

Imajući u vidu da se Tom Ford proslavio time što je iz „večnog sna“ u koji je svojevremeno upala modna kuća „Gucci“, iznova podigao taj brend u sam vrh modne isndustrije, a onda je napustio i osnovao sopstveni brend, nije isključeno da ćemo uskoro Tom Forda videti u izgradnji nečeg novog, jer modni svet bez njega prostonije moguće zamisliti.

Svetlana Nenadović Glušac