Goran Bregović postao ambasador Nacionalnog parka Una, a Alen Islamović dao podršku svom kandidatu za predstojeće gradske izbore u Bihaću

Sa prvim danima nove 2023. godine, Goran Bregović postao je bogatiji za još jednu titulu.

Naime, legendarnom muzičaru na ceremoniji u Bihaću uručena je povelja za izuzetan doprinos u promociji Nacionalnog parka „Una“ i očuvanju sveukupne kulturne baštine Bosne i Hercegovine, čime je Brega zvanično proglašen ambasadorom ovog prirodnog blaga u Bihaću.

Povelju Bregoviću uručio je direktor NP „Una” Amarildo Mulić, a dodeli je prisustvovao jedan od najpoznatijih Bišćana Alen Islamović.

Goran Bregović i Amarildo Mulić, direktor NP Una / Foto: NP Una
Foto: NP Una

Poznat kao lokal patriota, Alen Islamović na predstojećim izborima podržao je svog kandidata – gorepomenutog direktora Nacionalnog parka „Una” Amarilda Mulića.

“Amarildo Mulić je nezavisni kandidat koji želi da grad otvori prema Evropi i prema svim ljudima koji žele da ulažu u grad Bihać. To je grad koji još uvek čuva višenacionalnu strukturu i neda da je iko dirne. Mi Bišćani se ponosimo gradom jer su temelji ovih republika koje su nastale raspadom bivše države Jugoslavije učvršćene upravo u Bihaću sa prvim Zasjedanjem AVNOJ-a“ – rekao je Alen Islamović ekskluzivno za portal Svet Dijaspore i dodao:

„Bihać je ponos Krajine i stoji na vratima Evrope, Šengen nam je tu na 10 km udaljenosti. Moramo da iskoristimo tu prednost našeg geografskog položaja i da pošaljemo poruku – Tu smo, imamo turizam, imamo bogatu okolinu vodom i šumom, vredne ljude koji žele da rade, dođite, čekamo vas!“ – rekao je Alen u jednom dahu sa nadom da dolaskom Amarilda Mulića na čelo Bihaća, grad će se otvoriti za investicije a time će sugrađani dobiti preko potrebni prosperitet.

Alen Islamović, Goran Bregović i Amarildo Mulić / Foto: NP Una
Foto: NP Una
Foto: NP Una
Foto: NP Una
Foto: NP Una

Tekst: Svetlana Nenadović Glušac

Foto: NP Una