Film „Bilo jednom u Srbiji“ premijerno u bioskopima širom Evrope (VIDEO)

Za sve ljubitelje sedme umetnosti u dijaspori stiže sjajna vest, naime, uskoro stiže novo filmsko ostvarenje u bioskope širom Evrope.

Film „Bilo jednom u Srbiji“ prikazuje se od 5. maja u bioskopu Kosmos u Cirihu, a od 13. maja naćiće se na redovnom repertoaru u Beču, u bioskopima Cineplexx Millennium City, Donau Zentrum i Lugner Kino, a od 15 maja i u bioskopima širom Austrije i Nemačke.

Režiju filma potpisao je Petar Ristovski, a glumačku postavu filma čine Viktor Savić, Nemanja Oliverić, Teodora Ristovski, Sloboda Mićalović, Radovan Vujović, Zoran Cvijanović, Predrag Miki Manojlović, Ivan Bekjarev i mnogi drugi.

Radnja filma "Bilo jednom u Srbiji"
Foto: Promo
Foto: Promo
Foto: Promo
Plakat filma „Bilo jednom u Srbiji“ / Foto: Promo

Radnja filma „Bilo jednom u Srbiji“

Tokom i posle Prvog svetskog rata, dva mladića i dve devojke iz Leskovca: Cone i Dine, i Zorka i Ružica imali su različite sudbine. Dineta su saveznici odveli do Pariza, gde je naučio sve o lepotama života i svetlima metropole. Cone je, posle ranjavanja i amnezije, završio u Mančesteru, tadašnjoj prestonici industrijskog razvoja, gde je naučio kako se samo kroz crni fabrički dim i težak rad stiže do uspeha. Opijeni pobedom u ratu i nepovratno inficirani „duhom slobode i napretka“ koji su osetili u „velikom svetu“, dva mladića vraćaju se u svoj oronuli Leskovac. Dine u svoj mali, sada već nepostojeći bioskop, a Cone svojoj verenici Zorki, koja posle pet godina čekanja, nevoljno daje pristanak da je otac uda za ratnog liferanta. Cone će pokušati svoju staru ljubav da vrati, a Dine da svoju novu ljubav pronađe. Ulaznice su u pretprodaji na blagajnama bioskopa, kao i onlajn na zvaničnim bioskopskim stranicama.

Bilo jednom u Srbiji/ Oficijelni trejler/ U bioskopima od 10. marta! – YouTube

Kompletnu listu aktuelnih termina i lokacija prikazivanja možete pronaći na linku:
https://www.adriafilm.com/ulaznice/

Foto & video: Promo