Da li znate ko je Khaby? Najpopularniji tiktoker sa 150 miliona pratilaca i milionskim zaradama!

Ukoliko vam lik ovog mladića nije poznat, to može da znači samo dve stvari: ili ste prestari ili „ne visite“ na društvenim mrežama.

Bilo kako bilo, portal Svet Dijapore je tu da vam predstavi najveću zvezdu društvenih mreža.

Khaby Lame ima dvadeset godina, potiče iz Senegala (Afrika) i počeo je da se snima i svoje video zapose kači na TikTok-u i to za vreme pandemije kada je ostao bez posla.

Kada je počeo sa ovim aktivnostima, nije ni slutio da će njegovi video klipovi u kojima ismeva druge tiktokere sa društvenih mreža za veoma kratko vreme postati hit u svetu.

Najinteresantnije je to, što Khaby nikad ne govori, već se na video zapisima isključivo koristi mimikom i svaki video zapis završava – sad već prepoznatljivim širenjem ruku – pokret koji je ušao u pop-kulturu mladih širom sveta.

Na TiktTok-u popularnog Lamea prati 149,5 miliona ljudi, a kako je njegov menadžer Alessandro Riggio nedavno za magazin “Fortune” otkrio, maldi Senegalac po jednoj objavi na društvenim mrežama zarađuje vrtoglavih 750.000 dolara.

Reč je o lukreativnim ugovorima na osnovu kojih Khaby reklamira robne marke, a među njima je i modni brend „Boss“ koji je platio 450.000 evra za njegovo učešće na njihovoj reviji u sklopu  ovogodišnjeg „Fashion Week-a“ u Milanu.

Pogledajte tu objavu za 450.000 evra:

Iako mu se kao detetu koje je sa roditeljima 2001. godine izbegao iz Senegala u Italiju, gde je u Torinu završio srednju školu i počeo da radi kao fabrički radnik – nije baš cinilo da će postati svetska zvezda – i to samo zahvaljujući pandemiji i dosadi zbog koje je počeo da se snima – on je to upravo postao!

Tako je Khoby danas prepoznatljivo lice gde god da se pojavi, a svetske zvezde iz sveta sporta  kao što su Novak Đoković, Zlatan Ibrahimović i Messi ili pak sveta muzike i filma poput Snoop Dogg-a, Idrisa Elba-e i Jason-a Derula pristaju da snimaju memove zajedno sa njim – podrazumeva se bez novčane nadoknade.

Tekst: Tim portala Svet Dijapore

Foto: Khaby Lame/Instagram