ALA, ALA TO NE VALJA: Nakon optužbi da nadrogiran preti smrću, oglasio se Sejo Kalač

Ovih dana iznova je u žižu javnosti dospeo nekada popularni folk pevač Sejo Kalač, međutim ovog puta ne zbog muzike.

Naime, kako je izvesna gospođa Sonja Jović, vlasnica kafane iz Zagreba ispričala za portal Granda, pevač je opseda, preti smrću i svašta jos nešto iz njihovog poznanstva koje traje decenijama.

Na ove optužbe, napokon se oglasio i sam Sejo Kalač, a da bi shvatili o čemu se radi, portal Svet Dijaspore vam prenosi hronološki ono sto su kolege sa grand.nova.rs objavile.

Sejo Kalač uhapšen nakon jezivih pretnji? „Dolazi pijan i drogiran, hoće da me zakolje, postao je beskućnik“

Vlasnica jedne poznate hrvatske kafane, Sonja Jović tvrdi da je nakon navodnih pretnji smrću pevač Sejo Kalac uhapšen.

Sonja je u iskrenoj ispovesti za Grand otkrila šta je prethodilo sukobu sa Kalačem, zatim svedočila o njegovom navodnom sunovratu gde je iznela i jezive optužbe na račun pevača.

Naime, Sonja i njen suprug godinama drže sada već kultnu kafanu u Zagrebu, gde je Sejo i napravio prve pevačke korake, ali je zbog poroka vremenom prokockao sve što je imao, čak i saradnju sa prijateljima koji su mu se našli u nevolji.

-Sejo je kod nas svirao harmoniku i u našem lokalu je i propevaoMi se znamo 40 godina, bili smo dobri sve dok naše poverenje nije prokockao. Bio je jako bogat, jako slavan ali je došla droga, alkohol, kocka...Orgijalo se tu, bilo je svega i sada je beskućnik- tvrdi Sonja za Grand i otkriva kako je došlo do sukoba sa pevačem.

Sve je krenulo od pevačevih dugova i kada je porodica Jović otkupila njegovu kuću u okolini Zagreba kako bi mu pomogla da vrati novac i kako njegovu porodicu ne bi izbacili na ulicu.

Sonja i njen suprug otkupili su kuću upravo od pevača, a za Grand je otkrila šta se tačno dešavalo tokom i posle kupovine.

-Pre 12 godina je moj muž prodao stan u Beogradu i taj novac mi je dao kako bih ostvarila sebi želju da kupim kuću u Zagrebu ili okolini. Bila sam u potražnji za kućom i to je čuo Sejo Kalač. Inače, on je tada bio dužan nekom pevaču koji mu je pozajmio 55.000 ili 60.000 evra.

Sonja Jović, vlasnica kafane iz Zagreba / Foto: Privatna arhiva / via Grand.nova.rs

Znao je da je Sejo pokvarenzato se tokom pozajmice upisao kao vlasnik njegove kuće i stana, ukoliko mu ne vrati dugInače, kuća nije imala građevinsku dozvolu, dobila je dva naloga za rušenje, tako da nije zadovaljavala tu vrednost koju mu je pozajmio, zbog čega je taj pevač trebalo da uzme i Sejov stan i kuću – započinje priču Sonja i dodaje da je Kalač zbog duga završio na sudu sa kolegom, pa je pomoć potražio od porodice Jović iz Zagreba.

-Sejo je došao nama jer je čuo da tražimo da kupimo kuću i molio je da mu pomognemo i spasimo mu stan gde su mu živeli bivša žena i dvoje dece. Rekao nam je da njegova kuća u okolini Zagreba nema građevinsku dozvolu, ali ja sam otišla da je pogledam. Pozvala sam njegovu bivšu ženu i razgovarala sa njom. Rekla sam da ću otkupiti kuću i time isplatiti njegov dug, a stana u kom žive ću se odreći. Nije mi interesovao stan, samo kućaNisam želela nikog da izbacujem iz stanaa od kuće sam odmah videla da mogu da napravim svoju bajku nadomak Zagreba- priča 57-godišnja Zagrepčanka i dodaje da je cela porodica Kalač bila presrećna zbog toga.

Sonja ističe da je u periodu dogovora Sejo živeo u Nemačkoj i da je došao na jedan dan kako bi supruzi dao punomoć i prodao im nekretninu.

-Prodala nam je kuću, a pevač kom je dugovao novac ispisao se kao vlasnik nekretnine jer je bio isplaćen sa naše strane. Sejo je bio presrećan, zahvalio nam se, plakao je od sreće, govorio da smo mu spasili stan. Ipak, dve godine od toga usledila je tužba od Seja i tražio je kuću nazad. Tužio je i nas i svoju bivšu ženu jer je ona nama navodno bez njegovog odobrenja prodala kuću. Dugo se vodio postupak i on je izgubio- priseća se Sonja kaže i otkriva kako je došlo do obrta i žestokih pretnji od strane pevača.

Gospođa Jović navodi da je pevačeva kuća koju je otkupila bila u očajnom stanju i da je u nju uložila preko 250.000 evra, kao i da je nakon dobijenog sudskog postupka krenulo navodno uznemiravanje od strane Kalača.

-Ja sam kuću bukvalno krenula da renoviram iz temelja, predala sam čak i papire za legalizaciju. Inače, to je nekretnina koja je pet godina bila otključana, svako je mogao da uđe, tu su se pravile zabave, bila je puna miševa, da vam ne pričam… Sejo je video da sam u tu kuću uložila, da sam sagradila i dve pomoćne zgrade i da je sve lepo i da sijaOn je zloban jer vidi da je neko u toj kući srećan, a on je ostao bez svega. Imao je stan i u Beogradu, ali je ostao bez svega, sve je prodao kada su krenuli dugovi –priča ona za Grand i otkriva kako je prvi put došlo do pretnji.

-Prvo mi je došao u kuću po danu i to se pojavio sa dvojicom muškaraca u dvorištu. Pretrnula sam, ušao je bez pozdrava kao da je to i dalje njegovo. To je bilo klasično zastrašivanje. Došao je bahato, kretao se po kući, ali tada ništa nije ružno govorio – priseća se Sonja i tvrdi da je sledeći put bilo mnogo gore.

Sporna kuća / Foto: Privatna arhiva / via Grand.nova.rs

-Sejo je došao taksijem mrtav pijan, uralao je da mu vratim kuću,nazivao me je četničkom kur*om, ali je pas bio pušten, pa nije mogao da uđePljunuo je psa i gađao ga flašicom konjaka, ili šta je već pio. Ja sam zvala policiju zbog pretnji i uvreda, ali dok su oni došli, seo je u taksi i otišao-priča Zagrepčanka i dodaje da je naredni pokušaj zastrašivanja od strane pevača bio ove godine u maju.

Kaže da je Kalač znao da je Sonjin suprug u bolnici, a sin da radi u kafani, te da je ona sama, što je iskoristio kao priliku da ponovo navrati i uznemiri je.

-Nakon nastupa je došao u deset uveče i ponovo je bio mrtav pijan. Vređao me je, govorio da će me iseliti i da ću sve da mu vratim, ali psi su bili u dvorištu pa nije mogao da uđe. Tog dana je dolazio tri puta, u deset uveče, u četiri ujutru, pa u šest. Posle toga sam otišla u policiju i prijavila– kaže Sonja i dodaje da su pretnje nastavljene samo dva meseca kasnije.

U julu ove godine usledilo je zastrašivanje, kada se pevač pojavio ispred njene kuće i kako kaže, urlao.

-Po lavežu svojih pasa sam shvatila da se nešto dešava u dvorištu. Izašla sam i samo sam čula reči „Ubiću te, sve ću zapaliti, zaklaću te, kur*o četnička“. Odmah sam pozvala policiju i htela sam da snimim njegove pretnje telefonom, ali kako sam izvadila mobilni, tako je prestaoPolicija je ubrzo došla, možda pola sata nakon što je on otišao i rekli su mi da podnesem krivičnu prijavu jer su to ozbiljne pretnje smrćuTako da sam to uradila-ističe Jović i dodaje da je zbog pretnji smrću navodno Sejo Kalač uhapšen.

Sejo Kalač uhapšen?

Juče me je policajac zvao i obavestio da su ga uhapsili. Sad će da se vodi sudski postupak. Da li će mu sud odrediti samo opomenu ili će ga zatvoriti, to nije na meni, neka sudstvo radi svoje-kaže Sonja za Grand i dodaje da Sejo odavno ima problem i da se lečio od poroka.

-On je zavisnik od alkohola, droge i kocke. I kad zaradi od nastupa, napije se i onda ludujeImam kafanu 40 godina i nagledala sam se svega i svačega, tako da znam da su ljudi pod dejstvom alkohola i droge drugi ljudi. Ne znam šta je on u stanju sad da uradiNe spavam noćima, na svaki zvuk, lavež pasa se okrećem i gledam ko mi je u dvorištuOko mene su napuštene kuće i livada, dovoljno da baci nešto da mi olako zapali sve. Ne znam šta da radim sa njim, ja samo želim mir-ističe za Grand.

Kako kaže, pevač joj ne dozvoljava da uživa u svom parčetu raja koji je sopstvenim radom i trudom stvorila za sebe i svoju porodicu.

-Taman zaboravim i on se ponovo pojavi. Iskreno, pod stresom sam, iako ja nikad ne reagujem na njegovo provokacije, pustim ga da viče, opet me to pogodi-priča Sonja i dodaje da više niko od kolega muzičara ne želi da sarađuje s njim.

-S njim niko neće da ima posla, svima je dužan. Kad mu se nađe svirka, dođe pijan i ne može da je odradi. Niko, baš niko od muzičara neće da čuje za njega-završava Sonja za Grand nadajući se da će zahvaljujući organima reda i sudstva pravda konačno biti zadovoljena, a ona konačno pronaći svoj mir.

Ekipa redakcije pokušala je da stupi u kontakt sa Sejom Kalačem ali je do momenta objavljivanja ovog teksta ostao nedostupan.

„Oteli su mi kuću, nikom nisam pretio“ Nakon navoda da je uhapšen, oglasio se Sejo Kalač za Grand i otkrio istinu o incidentu

Nakon tvrdnji Sonje Jović iz Zagreba da je zbog pretnje smrću Sejo Kalač uhapšen, pevač se za Grand oglasio i otkrio svoju pozadinu priče.

Naime, žena iz Zagreba optužila je pevača da je često dolazio u kuću koju je otkupila od njega, tvrdeći da je ta imovina njegova i da će je iseliti iz iste. Tim povodom, navodno joj je pevač uputio i jezive pretnje smrću.

-To nije tačno, ta žena sve izmišlja. Zakačila se žena za mene, hoće da se eksponira, da bude popularna preko mog imena. Ona me uopšte ne interesuje, samo neka me ostavi na miru-istakao je Sejo za Grand, a na pitanje čija je kuća koju Sonja pominje da je otkupila od njega zbog dugova, pevač negira da ju je uopšte sam i prodao.

Otela je tu moju kuću i ne pušta me. Želim da je se klonim, da me ostavi na miru. Moja bivša žena je prodala tu kuću, ja sam joj potpisao punomoć, ona je to prodala mimo mog znanja-rekao je Kalač i dodao da nikada nikome nije pretio, iako Sonja tvrdi da je često dolazio baš zbog pretnji da će je iseliti i zaklati jer mu je oduzela imovinu koju je platila.

-Kakva pretnja, kakvi bakrači, pusti to. Ja sam samo bio tu ispred kuće i otišao. Nikome nisam pretio-istakao je Sejo za Grand i dodao da više nikoga neće da napada, samo da ga ostave na miru.

Sejo Kalač: „Samo neka me ostavi na miru“

Kako je Sonja Jović navela da je pevač zbog poroka postao beskućnik, Sejo to oštro demantuje.

-Živim u Zagrebu, sinu sam ostavio stan, a ćerka živi u Austriji, tamo je udata-rekao je, a na pitanje da li je tačno da je Sonja podnela krivičnu prijavu protiv njega zbog pretnji, odgovara:

-Jeste, ali hvala Bogu sve je rešeno preko suda.

Pevač ističe da nema problem sa porocima, kao što mnogi tvrde, kao i da ne peva za 50 evra, kao što su pisali pojedini mediji.

-To pričaju loši jezici, nemaju druga posla, pa zovu novinare. Izvukao sam se iz toga, sve je u redu. Zdrav sam, živ sam, ništa mi ne fali. Nikakav porok nemam, ako se popije po koja čašica…Nema više onoga da se pije, a drogirao se nisam nikad u životu, niti sam pušio. Malo ako se pijucne i to je to. Gledam da budem normalan- kazao je pevač i sa ponosom dodao da radi punom parom.

Osim nastupa u Zagrebu i okolini, ono što ga posebno raduje jeste to što mu najbitiniji datumi popunjeni.

Ima posla, Novu godinu sam već pogodio, pevam u Dizeldorfu sa Miletom KitićemTo je najveća diskoteka tamo, biće super i tome se baš radujem- zaključio je Sejo za Grand.

Izvor: Grand.nova.rs

Foto: Privatna arhiva / via Grand.nova.rs