“Addio Miha” – TUGA u svetu fudbala: Preminuo Siniša Mihajlović

Siniša Mihajlović, čuveni srpski fudbaler preminuo je u petak u bolnici u Rimu, javila je Gazeta delo Sport (La Gazzeta dello Sport).

Mihajlović (53) se tri i po godine unazad borio sa leukemijom, nekoliko puta ju je i pobedio, a Italijani javljaju da je sada preminuo.

Prethodnih dana je bilo informacija da mu se stanje pogoršalo, ali je većina njegovih poklonika verovala da će se i ovog puta izboriti.

To se, prema informacijama Gazete, nije desilo, i srpski sport i fudbal je zavijen u crno.

Mihajlović je bio legenda i deo zlatne generacije Crvene zvezde koja je osvojila titulu prvaka Evrope 1991. godine.

Nosio je i dres reprezentacije Jugoslavije, a posle karijere je čovek rođen 20. februara 1969. u Vukovaru, bio i proslavljeni trener više italijanskih klubova.

I dok se borio sa leukemijom iz Bolnice u Bolonji je veći deo vremena vodio svoj tim. Sve do septembra ove godine kada je napustio klupu kluba da bi se posvetio oporavku.

Mihajlović je ostao upamćen i kao veliki majstor slobodnih udaraca kojima je mnogo puta donosio pobede Sampdoriji, Laciju i Interu, gde je nastupao kao igrač.

Trenirao je klubove poput Bolonje, Katanije, Fjorentine, bio je i selektor Srbije, a vodio je i Sampdoriju, Milan, Torino i jedno kratko vreme Sporting, pre nego se vratio u Bolonju.

Miha je iza sebe ostavio suprugu Arijanu, ćerke Virdžiniju i Viktoriju i sinove Marka, Miroslava, Dušana i Nikolasa.

Izvor: Nova.rs

Foto: La Gazzeta dello Sport